Nieuws/Binnenland
1087010
Binnenland

Federatiefeest in Limbricht

Limburgs mooiste en gezelligste jaarevenementen; het Schuttersfeest Limbricht.

De optocht, waaraan 57 geüniformeerde schutterijen deelnemen, start om 14.00 uur en telt ongeveer 1400 meters en zal door de oude kern van Limbricht marcheren, tevens wordt er een defilé afgenomen.Optochtroute  SchuttersfeestDe optocht tijdens het Zuid Limburgs Federatiefeest 2013 te Limbricht zal door de volgende straten lopen: Dalstraat (Opstellen optocht)-Millenderweg-Burg. van Boxtelstraat-Pagestraat-Provinciale weg-Molenstraat (Defilé)-Beekstraat-Platz-Allee (Ontbinden optocht). De optochtroute bedraagt 1400 meter. Het Defilé is rechts op de Molenstraat. De tribune bij het defilé is alleen toegankelijk voor de door de organisatie aangewezen personen.Na de optocht vinden er op de prachtig ingerichte feestweide aan de Allee (tegenover het historische kasteel) diverse wedstrijden plaats, waaronder schoonheidswedstrijden, muziekwedstrijden, exercitiewedstrijden en natuurlijk de schietwedstrijd.

Voor de jongsten onder ons is een heus kinderdorp ingericht, waarde kinderen onder begeleiding naar hartenlust kunnen spelen.

Een bezoek aan Limbricht kost deze dag slechts €4. Inbegrepen in deze entreeprijs is 1 consumptie (te nuttigen op de feestweide).