Nieuws
1087013
Nieuws

Onderzoek naar 'elektrocutie' door iPhone 5

Het Amerikaanse technologieconcern Apple heeft volledige medewerking toegezegd aan een onderzoek naar de dood van een Chinese vrouw. Volgens de broer van de 23-jarige vrouw is zij overleden door een elektrische schok toen zij haar iPhone 5 opnam die aan de oplader hing.

Dat meldde de Chinese krant South China Morning Post maandag. De lokale politie bevestigt dat de vrouw is geëlektrocuteerd, maar het is het nog onduidelijk welke rol de iPhone 5 hierin speelde. Het mobieltje wordt door de politie onderzocht.

Een woordvoerster van het bedrijf noemt het een „tragisch incident” en heeft de familie gecondoleerd. De vrouw woonde in Xinjiang, in het noordoosten van China. Ze zou in augustus trouwen.

Het incident leidde op sociale media tot bezorgdheid over de veiligheid van de iPhone 5. Mensen voelen een elektrische schok vanaf 36 volt. Een mobiele telefoon heeft een relatief laag elektrisch vermogen van 3 tot 5 volt, maar volgens deskundigen kan dit oplopen tot 220 volt als er problemen zijn met de mobiel.

Apple belooft de zaak „grondig” te onderzoeken en de Chinese autoriteiten met hun onderzoek naar de dood van de vrouw te helpen.