Nieuws/Binnenland
1087076
Binnenland

Tocht Bauke Mollema in trek

De opmars van wielrenner Bauke Mollema in de Tour heeft het aantal deelnemers aan zijn toertocht op 4 augustus in Groningen flink opgestuwd.

In een week tijd is het aantal inschrijvingen verdubbeld van 250 naar 500, zegt voorzitter John Kerstholt van de stichting Bike4Air, waarvan de nummer twee in het Tour-klassement ambassadeur is. „De bergetappes in de Pyreneeën en naar de Mont Ventoux hebben behoorlijk geholpen”, zegt Kertsholt.

Mollema hoopt op minstens 1500 deelnemers, die daarmee minstens 50.000 euro bijdragen aan de stichting die ijvert voor bestrijding van taaislijmziekte. De renner zet zich sinds 2012 in voor de stichting Cystic Fybrosis.

De organisatie verwacht een verdere toestroom indien de renner komend weekeinde in Parijs op het podium weet te eindigen. Toch wil voorzitter Kerstholt niet te hard van stapel lopen. „Het is de eerste keer dat de Bauke Mollema Tocht wordt gehouden en we zitten niet in Limburg, maar in Groningen”, zegt hij nuchter. „Dat scheelt voor wielertoeristen een hoop.”

De toertocht is uitgezet langs de favoriete trainingstrajecten van de gevierde wielrenner. De Bauke Mollema Tocht voert volgens de website 'langs de mooiste plekken in zijn achtertuin en door een deel van het schitterende gaswinningsgebied van Noord-Groningen'.