Nieuws/Binnenland
1087117
Binnenland

Harry Potter-trekpleister op Street View

Als bij toverslag was hij er: Diagon Alley ofwel Wegisweg. De winkelstraat uit Harry Potter is sinds kort te vinden op Google Street View. Leuk voor een nieuwe toverstaf, snoepjes die kwaken als kikkers, een vliegende bezemsteel of de laatste toverspreuken.

Harry Potter en zijn toverende vrienden bezochten regelmatig de trekpleister om dit soort inkopen te doen. Toegang tot deze magische straat kregen ze via een poort in herberg The leaky cauldron (De lekke ketel).

Vanachter onze computer zien we in werkelijkheid de studio’s van Warner Bros. in Londen. Wie op Street View niet naar boven kijkt en de studiolampen ontwijkt, kan zich best in de wereld van J.K. Rowling wanen. Warner Bros. heeft er meer dan een half jaar over gedaan om de straat te bouwen en de artikelen en pakjes na te maken die in haar verbeelding zijn ontstaan.Uiteraard kunnen we niet daadwerkelijk bij winkels naar binnen stappen en dus ook niets aanschaffen. De Wegisweg wordt geen straat met Op=Op. Wie wel voor een toverstaf of vliegende bezemsteel wil gaan, moet toch echt naar Warner Bros. in Londen voor een studiotoer.