Nieuws
1087127
Nieuws

Rollenspellen nieuwste trend

Draken verslaan, boeven opsporen of je aansluiten bij een groep piraten… Vakanties voor het hele gezin waarin rollenspellen centraal staan, worden in de Verenigde Staten steeds vaker geboekt.

De enorme populariteit van videogames heeft verschillende reisaanbieders aan het denken gezet, meldt Fox News. Interactieve spellen moeten er nu voor zorgen dat vakantiegangers in de wereld van hun favoriete characters kunnen stappen. Aan boord van het cruiseschip Disney Fantasy kunnen families bijvoorbeeld aan de slag voor een detectivebureau. Met een plattegrond en speelkaarten gaan ze op zoek naar gestolen goederen die nodig zijn voor The Muppet Show. In het waterpark Great Wolf Lodge, die meerdere vestigingen heeft in Amerika, stappen bezoekers in de wereld van elfjes, trollen en eenhoorns en wordt er gejaagd op schatten en draken. Het spel duurt gemiddeld vier tot zes uur, maar de interactieve schermen aan de wanden staan de hele vakantie op scherp. Zo kan het zomaar gebeuren dat je in de gang een toverspreuk krijgt toegefluisterd…

Denkt u dat deze trend snel zal overwaaien naar Nederland? En is een rollenspel op vakantie iets voor u? Laat het hieronder weten.