Nieuws/Buitenland
1087128
Buitenland

Social media in ban van vrijspraak Zimmerman

De vrijspraak van buurtwachter George Zimmerman, die de ongewapende Trayvon Martin doodschoot, heeft op social media voor een storm aan reacties gezorgd.

CNN-presentator en columnist Piers Morgan meldt op Twitter dat hij het bijzonder moeilijk vindt om te accepteren dat „het 'wettelijk toegestaan' is om een ongewapende tiener dood te schieten”.

De ouders van de doodgeschoten Trayvon Martin lieten middels tweets weten dat ze hun zoon gedenken. Moeder Sybrina Fulton schrijft dat ze in deze moeilijke tijden steun vindt in het geloof.

Talloze bekende Amerikanen lieten zich direct na de rechtszaak over de kwestie uit. Onder andere zangeres Rihanna, basketballer Shaquille O'Neal, documentairemaker Michael Moore en zangers P. Diddy en Will.I.Am betuigden via Twitter online hun steun.

Robert Zimmerman junior, de broer van de vrijgesproken buurtwacht, twitterde namens zijn vader dat de familie Zimmerman opgelucht is na de vrijspraak. „Vandaag ben ik trots een Amerikaan te zijn. Bedankt dat jullie voor ons gebeden hebben!“