Nieuws
1087140
Nieuws

Veel vliegreizigers kampen met vertragingen

Ongelooflijk maar waar: ruim 35% van de reizigers heeft ooit een vluchtvertraging van een dag of meer gehad. Geldt dit voor u ook?

Het aantal reizigers dat nog nooit een noemenswaardige vertraging tijdens een vliegreis heeft gehad, is nog geen 10 procent. Dit blijkt uit een peiling Wereldwijzer Reisforums.

Ruim 14 procent heeft ooit een half tot heel uur vertraging opgelopen en meer dan 40 procent van de reizigers kwam 2 tot 6 uur later dan verwacht aan op plaats van bestemming.Een greep uit de reacties van respondenten:"Wij hebben vorig jaar 24 uur vertraging gehad; de koppeling van de brandstofslang defect. Goede verzorging en een goed hotel gehad bij Narita Airport in Tokyo. Onderdelen niet voorradig, moesten van elders komen. Wel een gedoe allemaal!""Bij die vertraging in Costa Rica kreeg ik wel een superdeluxe 5* hotelkamer en deftig eten. Dat vond ik dus eigenlijk allemaal nog niet zo erg.""Mijn record: 168 uur, een volle week dus. Met dank aan de IJslandse aswolk, waardoor we na m'n eerste trip naar Noord-Korea in Beijing gestrand waren.""Ik heb begin dit jaar vertraging gehad met Malaysian Airlines naar Bangkok. Ongeveer 30 uur vertraging. Hotel en eten en vervoer geregeld en met hulp nog 600 euro per ticket terug gekregen. Ik teken er voor, de volgende keer." 

De Reiskrant is benieuwd of u ook wel eens te maken heeft gehad met vertragingen. Laat hieronder uw reactie achter en vul onze poll in aan de rechterzijde.