Nieuws/Binnenland
1087153
Binnenland

Hele week zomers

Nederland beleeft de mooiste zomerweek tot nu toe van 2013. Het is vanaf vandaag tot in het weekeinde droog met veel zon. De maxima komen vrijwel iedere dag op 25 graden of meer.

Ook aan de stranden is het zonovergoten. Ons land profiteert van verschillende kernen van hogedruk. Die zorgen voor fraaie condities. In de vroege ochtend is er wat mist of zijn er lage wolken die snel verdwijnen.

Vandaag is er veel zon en af en toe tekt wat sluierbewolking over het land. Er is weinig wind. De maxima liggen aan de stranden tussen 20 en 23 graden, landinwaarts is het 23 tot 26 graden.

Lang fraai

Ook vanavond blijft het nog lang fraai. Morgen start de dag opnieuw met wat nevel waarna de zon prima zaken doet. Het kwik wint de komende dagen mogelijk nog lokaal wat terrein.

De start van de Nijmeegse Vierdaagse morgenochtend vroeg is schitterend. Wel zullen de lopers al in de ochtend worden geconfronteerd met zon en warmte. Volgens Weeronline.nl moeten de lopers vier dagen lang rekening houden met de hitte en dus veel water drinken. Ook in het weekeinde en begin volgende week lijkt het mooie weer zich te zullen handhaven. Mogelijk gaat het kwik iets omlaag maar het blijft onverminderd droog en zonnig.