Nieuws/Binnenland
1087175
Binnenland

Mont Ventoux en vrouwenvoetbal scoren

Er is zondag goed gekeken naar de beklimming van de beruchte Mont Ventoux en naar het EK-vrouwenvoetbal. Dat blijkt maandag uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

Bijna 1,4 miljoen mensen zagen live hoe Bauke Mollema zijn tweede plaats in het algemeen klassement wist te handhaven. De uitzending eindigde daarmee op plek 3 van de Dag Top 25. De Belkin-wielrenner had de Mont Ventoux nog nooit gereden, maar eindigde toch als achtste. Op de berg stonden naar verluidt een miljoen toeschouwers. De nabeschouwing werd nóg beter bekeken, met ruim 1,5 miljoen kijkers (plek 2, na het 20 Uur Journaal).

De Oranje-vrouwen gingen in het tweede groepsduel onderuit tegen Noorwegen (0-1), waardoor een plaats in de kwartfinale plotseling ver weg is. Net geen miljoen mensen zagen het duel op televisie. Deze uitzending belandde op plek 6.

Andere Tijden Sport besteedde ook aandacht aan de Mont Ventoux. Het programma, over de dood van wielrenner Tom Simpson op de berg, staat op plek 8, met 891.000 kijkers. Simpson overleed in 1967 toen de Tour de France de renners ook over de Mont Ventoux leidde.