Nieuws/Binnenland
1087184
Binnenland

Generatiekloof bij autohuurders

Als het om auto’s huren gaat, zijn jongeren een stuk minder bescheiden dan de generatie 50-plus. Daar waar slechts veertien procent van de ’ouderen’ op reis voor een huurauto uit de duurdere, luxe klasse zal kiezen, speelt geld bij 29 procent van de jongeren niet echt een rol.

De 'oudere' generatie Nederlanders, van 50 jaar en ouder, kiezen vaak voor een comfortabele huurauto op vakantie. De jongeren, onder de 35 jaar, kiezen voor een luxe exemplaar of cabrio. Een cabrio is met 21 procent het favoriete vervoersmiddel onder jongeren, terwijl 26 procent van de ouderen voor een auto uit de comfort klasse gaat. De SUV of Jeep is een van de favorieten onder de 35- tot 49-jarigen.

Dat blijkt uit onderzoek van Sunny Cars.

Normaal gesproken let 50% van de Nederlandse automobilisten op de kleintjes en kiezen ze voor een kleine huurauto op vakantie. Indien geld geen rol speelt, wordt de kleine auto door 34 procent acuut omgeruild voor een luxere auto.

Bijna een kwart van de Nederlandse automobilisten toert graag met zijn huurauto door het zonnige Spanje. Buurland Portugal komt met 15% op de tweede plaats. en wordt door 15% van automobilisten verkozen als favoriete autovakantiebestemming.Gemiddeld wordt 870 km afgelegd. Dit staat gelijk aan een roadtrip van de oostkust van Spanje (Valencia) naar de westkust van Portugal (Lissabon)!