Nieuws/Binnenland
1087342
Binnenland

Bulgaarse pooiers gepakt

Twee Bulgaarse sekshandelaren zijn gearresteerd bij een actie van de Koninklijke Marechaussee (KMar) in Utrecht. Vijftig medewerkers van KMar, tactisch rechercheurs, zedenrechercheurs en financiële  specialisten, vielen binnen bij enkele prosititutieboten aan het zandpad in Utrecht en in een nabijgelegen woning.

In die woningen werden twee Bulgaren (26 en 28 jaar oud) aangehouden  tegen wie de KMar al acht maanden een onderzoek had lopen. Volgens de recherche hielden zij Bulgaarse vrouwen gedwongen in de seksindustrie. De vrouwen moesten al hun inkomsten afstaan. Toen de recherche er lucht van kreeg dat de hoofdverdachten in Nederland waren om geld te incasseren bij een aantal van hun slachtoffers, werden ze gearresteerd.

Het  onderzoek startte nadat de marechaussee verdachte reisbewegingen waarnam van Bulgaren via airport Eindhoven en via grenspassages over land. Daarbij werden vrouwen aangetroffen, die opdoken in de prostitutie. De mannen worden verdacht van mensenhandel. De recherche spreekt met vier vermoedelijke slachtoffers.Het onderzoek is nog volop gaande. Meer arrestaties worden niet uitgesloten. Duizenden euro's contant geld zijn in beslag genomen, evenals administratie van de vrouwen. Marechausseewoordvoerder Robert van Kapel spreekt van een geslaagde actie.