Nieuws/Binnenland
1087360
Binnenland

Man overlijdt na rare capriolen op snelweg

Een 44-jarige man is zaterdag na een stapavond in Antwerpen overleden. Hij was in het gezelschap van twee vrouwen en haalde op de terugweg enkele merkwaardige capriolen uit op de snelweg.

Op de rondweg bij Antwerpen trok de man, die op dat moment de auto niet bestuurde, plotseling aan de handrem. Het voertuig kwam in een spin tegen de vangrail aan. De twee vrouwen, van 28 en 27 jaar uit Spijkenisse en Arnhem, schrokken zo van die actie dat ze uit de auto vluchtten. De man nam daarna het stuur over en reed met hoge snelheid weg.

De twee vrouwen werden door de Belgische politie teruggebracht naar Antwerpen en daar kwamen ze iemand tegen die hen terug naar Rotterdam wilde brengen. Op de A16, bij Zevenbergen, kwamen ze vervolgens op de vluchtstrook de auto tegen waar ze eerder die avond in zaten met de 44-jarige man, zonder bekende woon- of verblijfplaats. De auto was beschadigd. De politie gaat er na getuigenverklaringen vanuit dat de man de macht over het stuur kwijt is geraakt. Hij kwam met zijn auto in botsing met een vrachtwagen, waarna hij overleed.

Twee rijstroken op de A16 zijn na het ongeluk enige tijd afgesloten geweest. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.