Nieuws/Binnenland
1087376
Binnenland

Morgen meer bewolking

Zeist, 13 juli 2013 - Na een grijze start is het op veel plaatsen toch nog behoorlijk zonnig geworden. Er trekken vanavond nog enkele wolkenvelden over het land, daarna volgen opklaringen. Morgen zijn er vrij veel wolkenvelden en valt lokaal een beetje motregen. Na het weekend wordt het zonniger en warmer.

Vanavond schuiven nog enkele wolkenvelden over het land. Ook is de zon nog regelmatig te zien. Rond negen uur is het landwaarts nog tegen de 20 graden. Er staat bovendien nauwelijks wind.

Vannacht trekken vanaf de Noordzee opnieuw wolkenvelden het land in. Geleidelijk wordt over het hele land een wolkendeken getrokken. In het zuiden blijft het nog wel lang helder. De minimumtemperaturen liggen onder de bewolking in het noorden rond 13 graden, in opklaringsgebieden koelt het af tot een graad of 10.

Morgen passeert gedurende de dag een frontale storing. Er is veel bewolking en vooral 's ochtends is er nauwelijks zon. Dan is ook de grootste kans op een beetje motregen, al is dat 's middags ook nog mogelijk. In de loop van de dag breekt de bewolking vaker en zijn er zonnige perioden.

Er staat maar weinig wind, eerst uit meest noordwestelijke richting, later meer noordelijk. De maximumtemperatuur ligt in het binnenland rond 23 graden, in het zuidoosten is lokaal 25 mogelijk.

Maandag zien we een terugkeer van het zonnige zomerweer. Er kan in de ochtend nog wat bewolking of mist aanwezig zijn, 's middags laat de zon zich volop zien en is het fraai zomerweer. Er worden middagtemperaturen verwacht van 22 à 23 graden langs de kust tot 26-27 in het zuidoosten. Er staat maar weinig wind, uit meest noordwestelijke richting.

Dinsdag trekken velden sluierbewolking over het land. Er is af en toe sprake van een wat waterig zonnetje. Op de temperaturen heeft dit weinig invloed, die blijven vrijwel even hoog uitkomen als op maandag: 21-27 graden, met de laagste waarden voor de Waddeneilanden en de hoogste voor Oost-Brabant en Noord-Limburg.

Daarna gaat het hogedrukgebied, dat zich eerst nog ten westen van het land bevindt, aan de wandel. Vanuit centraal Europa neemt de kans op depressies en buien toe, het hogedrukgebied verplaatst zich naar Scandinavië. Het blijft de eerste dagen waarschijnlijk nog wel droog en warm, maar de neerslagkans neemt later in de week wel toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen over het zomerweer? Volg ons dan op facebook en twitter.