Nieuws/Binnenland
1087389
Binnenland

Abvakabo FNV zamelt suggesties aan kabinet in

„Ze zouden eens in mijn schoenen moeten staan.” Dat denken mensen die het niet meezit weleens. Daarom gaat Abvakabo FNV onder het motto 'In mijn schoenen' indrukken, misstanden en suggesties voor verbeteringen verzamelen uit de wereld van de werkenden in met name de (semi)publieke sector, zo liet de organisatie zaterdag weten. Maar ook bijvoorbeeld werkzoekenden kunnen zich melden.

De regeringspartijen dwalen steeds verder af van de mensen die het werk doen, vindt Abvakabo FNV. „Rutte en Samsom hebben geen idee wat de gevolgen zijn van hun miljardenafbraak.” Dat moet hun dan maar duidelijk worden gemaakt via het zaterdag geopende meldpunt op de eigen site en via Facebook.

Abvakabo FNV plant verder een actiedag op 8 augustus in Den Haag om de politici er nog voor het einde van het reces van te doen doordringen „wat er speelt in de zorg, bij de Belastingdienst, gevangenissen, de postsector, gemeenten en het openbaar vervoer.”

„Alleen al in de thuiszorg wordt enorm gesneden. Als Samsom in de schoenen van een zorgmedewerker zou staan, ziet hij hoe belangrijk de thuiszorg is”, aldus voorzitter Corrie van Brenk van Abvakabo FNV. „Als Rutte zich echt in de materie verdiept, ziet hij dat er in de zorg veel geld verspild wordt, dat zorginstellingen miljarden op de bank hebben staan en dat bij de Belastingdienst te weinig capaciteit is om fraude aan te pakken.”