Nieuws/Binnenland
1087392
Binnenland

Wilders: Rutte, breek met PvdA

De VVD moet breken met de PvdA. Dat advies geeft PVV-leider Wilders aan de liberalen, na het lezen van het interview met PvdA-leider Samsom vandaag in de Telegraaf.

In het vraaggesprek zegt de sociaaldemocraat dat de nivelleringsplannen van het kabinet gewoon door moeten gaan, ook al maken die volgens vooraanstaande economen de economie kapot.

Wilders reageert beduusd. Volgens hem zet de PvdA met die woorden coalitiegenoot VVD in zijn hemd. „Samsom vernedert en gijzelt de VVD met zijn nivelleringsobsessie. Als Rutte daarin opnieuw toch weer meegaat, schoffeert hij VVD-kiezers, net als bij de inkomensafhankelijke ziektenkostenpremie. Ik roep Rutte nu op afscheid te nemen van PvdA en het economisch herstel van Nederland zonder nivelleren boven het Torentje te laten prevaleren.”

In het Telegraaf-interview noemt Samsom de inkomensverdeling in ons land „oneerlijk”. Dat deze wens de werkgelegenheid schaadt, wordt door hem gebagatelliseerd. „De impact is gelukkig heel klein. Ik geloof dat het een paar duizend banen is.”