Nieuws/Binnenland
1087399
Binnenland

Vakantiegangers in de file

Vakantiegangers staan zaterdag vast in fikse files op de Franse wegen. Ook op plaatsen in Duitsland, Zwitserland en Italië is het druk.

Vooral in het zuiden van Frankrijk zijn de problemen groot, meldt de ANWB. De A9 richting Spanje is sinds zaterdagochtend vroeg dicht bij Béziers door een geschaarde vrachtwagen. De vertraging loopt op tot meer dan drie uur.

Verder is het ook filerijden op de Autoroute du Soleil, de A7, bij Valence en Montélimar. Daar is de vertraging ruim een uur.

In Zwitserland staat er 10 kilometer voor de St. Gotthardtunnel op de A2. De wachttijd is ruim een uur. In Duitsland staan de langste files in het zuiden. Op de A5 loopt het vast bij Karlsruhe en op de A9 tussen Neurenberg en München. Ook op de ring van München is het aansluiten.

In Italië is het langzaam rijden en stilstaan op de A22 Brenner richting Verona.

In Oostenrijk vallen de problemen mee, alleen op de A11 richting Slovenië heeft het verkeer een half uur vertraging bij de Karawankentunnel.

De ANWB verwacht het hoogtepunt van de drukte op Europese wegen rond één uur 's middags. Na vieren neemt de drukte snel weer af.