Nieuws
1087402
Nieuws

Chevrolet Corvette C7 zet wiel op Nederlands grondgebied

De Europese marktintroductie van de Chevrolet Corvette C7 laat nog enkele maanden op zich wachten, maar één exemplaar heeft inmiddels wiel op Nederlandse bodem gezet. Het gaat om een testvoertuig van de fabrikant die speciaal voor het Corvette Fame-evenement in Valkenburg de landsgrens is gepasseerd.

De nieuwe Corvette C7 is, zoals de naam al aangeeft, de zevende generatie Corvette en dit jaar viert de onvervalste Amerikaanse sportwagen zijn zestigste verjaardag. Dat tijdens het event Corvette Fame bij het jubileum wordt stilgestaan, moge duidelijk zijn. De nieuwste editie ontbreekt dus niet.

Twee stuks

Op dit moment vertoeven slechts twee exemplaren van de C7 in Europa. Beide zijn gestationeerd in Duitsland, waar de techneuten werken aan onder andere de Europese homologatie en hoge snelheidstests van de sportcoupé. Op Fame Corvette kan de sportwagen even op adem komen.

Valkenburg

Corvette Fame wordt dit jaar voor de dertiende keer gehouden. Het evenement in het Limburgse Valkenburg duurt nog tot en met zondag 14 juli. Zo´n 250 Corvettes uit Nederland, België, Engeland, Luxemburg, Italië, Finland, Duitsland en andere landen zijn naar Limburg getrokken om onder andere de verjaardag van de Vette te vieren.