Nieuws/Binnenland
1087454
Binnenland

Caribische ondernemers blij met bezoek Rutte

Caribische ondernemers kijken uit naar het bezoek van minister-president Mark Rutte. De premier begint zaterdag aan een rondreis langs de eilanden van het koninkrijk, vergezeld door een delegatie van het bedrijfsleven. De eerste bestemming is Aruba.

De handelsdelegatie kijkt naar mogelijkheden om de Caribische landen als springplank te gebruiken voor bedrijvigheid in de wijde regio met groeiende economieën als Brazilië, Mexico, Panama en Colombia.

„We hopen spijkers met koppen te kunnen slaan”, zegt Wilbert Geertruida van de Curaçaose vereniging voor kleine bedrijven Adeck. Volgens Geertruida is het bezoek zeer welkom.

Hij benadrukt de rol die Curaçao kan spelen voor Nederlandse bedrijven die zaken willen doen in de Caribische regio en Zuid-Amerika. Daarbij is zowel de ligging van Curaçao van belang, als de kennis die er op de eilanden bestaat van de landen in de regio, de geldende omgangsvormen en de talen.

Na Aruba staan Curaçao, Bonaire, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius op het programma. Ook op die eilanden laten ondernemers weten blij te zijn met de komst van de handelsdelegatie. Ze hopen op concrete afspraken over samenwerking.