Nieuws/Binnenland
1087579
Binnenland

NIEUWS

1e uitreiking van Hengel-Spengler prijs

Voor het eerst wordt dit jaar, tijdens het Maritime Awards Gala, de Van Hengel-Spengler prijs uitgereikt. Jonge studenten met de beste operationele innovatie mogen de prijs in ontvangst nemen.

De prijs wordt uitgereikt door de Koninklijke Marine. De naam Hengel-Spengler is afgeleid van twee marineofficieren die aan het begin van de 20e eeuw de basis legden voor het vercijferen van berichten via een roterende machine. Studenten met een maximale leeftijd van 35 jaar kunnen zich opgeven voor de Award. Ze moeten echter wel een onderzoek hebben verricht in het kader van een algemene studie, vakopleiding of vervolgstudie in het maritiem vakgebied op WO of HBO niveau. Tevens moet het onderzoek leiden tot nieuwe inzichten, concepten of innovaties.

JuryEen onafhankelijke jury zal uiteindelijk bepalen welke student terecht komt op het erepodium. Maritieme deskundigen van de Technische Universiteit Delft, de Technische Universiteit Twente, het ‘Maritime Research Institute Netherlands’, De Nederlandse Defensie Academie en de Koninklijke Marine zullen plaatsnemen in de jury.

WinnenDe student met de beste innovatie komt niet alleen op het podium terecht, maar wordt ook beloond met deelname aan de masterstudie ‘Onderhoud en Operationele inzet’. Deze studie wordt gevolgd op het Koninklijk Instituut voor de Marine in Den Helder op de faculteit Militaire Systemen en Technologie. Daarnaast mag de winnaar ook een bedrag van €525,- in ontvangst nemen.

AanmeldenStudenten kunnen zich uiterlijk tot 1 oktober aanmelden voor de Awards. Meer informatie over zowel de Awards als de procedure, vind je op de website.