Nieuws/Binnenland
1087580
Binnenland

WEIDSE WATEREN

Alles reserve

Sjaak en Coby de Steur uit Middelburg zijn aan het einde van hun vakantie. Na bijna vijf weken op het water, hebben ze hun dochter op bezoek om de vakantie mee af te sluiten.

‘De Zeester’ nam hen mee op een tocht door Overijssel en Friesland. Nu liggen ze afgemeerd aan de ‘Arneplaat’, een van de talrijke kleine eilandjes. ,,Naast het Veerse Meer vinden we de Vecht erg mooi en ook de IJssel is schitterend. Groningen vinden we leuker dan Friesland want daar heb je nog de echte rust.

TipOnze tip: langs de Vecht heb je veel leuke plekjes waar je kunt aanmeren. En ook de Flevopolder is zeker een bezoekje waard, want daar is het net zo weids als hier. Maar meestal varen we in Zeeland.

ReserveonderdelenWe hebben alle reserveonderdelen aan boord, maar ons bootje laat ons op zo’n lange tocht eigenlijk nooit in de steek.” Naast de Nederlandse wateren, hebben Sjaak en Coby ook buitenlandse rivieren getrotseerd. ,,Op de Rijn en de Weser waren we ook, maar juist daar kregen we motorpech. Gelukkig doet Sjaak alle onderhoud zelf, dus was het leed snel geleden.”