Nieuws/Binnenland
1087581
Binnenland

WEIDSE WATEREN

Caravan met een punt

Als we aanleggen op de ‘Mosselplaat’, een schitterende plek met uitzicht op het meer, de gevels van Veere en aan de andere zijde Kamperland, ontmoeten we Joop en Jolentha Buijtenhek uit Dordrecht.

,,Wij zijn echte watersporters en als gevolg van ‘de grijze golf’ hebben we altijd vakantie. We hadden dertig jaar een zeilboot, maar sinds een jaar hebben we deze ‘caravan met een punt’.” Joop en Jolentha hebben al heel wat meegemaakt met hun tweedehands motorjacht ‘Jessica’. Ze vertellen: ,,Pech? O god, schei uit! Het keuren van deze boot is zonde van het geld geweest, want er zijn toch een hoop gebreken!”

MosselplaatToch maakt dit ze niet minder enthousiast, want de motorkruiser geeft ze veel meer luxe en ruimte dan de zeilboot. Gisteravond zijn ze aan de Mosselplaat samen met twee andere boten afgemeerd en blijven hier nog wel even.

Sail Den Helder“Vorige week waren we naar Sail Den Helder, een fantastisch feest, met helaas heel slecht weer.” Ook zijn ze gek op De Biesbosch. Als we vragen naar de favoriete vaarbestemming zeggen ze: ,,Maakt niet uit. Als we weg zijn, zijn we blij.” Hier, op het Veerse Meer, hebben ze dertig jaar geleden de vaarvrienden leren kennen waar ze nu nog steeds samen rondtrekken.