Nieuws/Binnenland
1087583
Binnenland

WEIDSE WATEREN

Watersportfamilie

Rita Schippers, een sportieve Vlaamse dame, zit met haar teckel aan dek van haar zeiljacht. Ze zeilt altijd vanuit Zeeland en is nu met man, kinderen en hondje een maand op vakantie.

Na tien jaar een Bavaria gehad te hebben, genieten ze sinds ruim een jaar een nieuwe Dufour. ,,Als we stoppen met werken zijn we van plan om lange reizen naar de zon te maken. Maakt niet uit waarheen, als we maar weg zijn.”

SuccesreceptRita vertelt dat de kinderen en hun vrienden regelmatig op bezoek komen. Als we vragen wat haar succesrecept aan boord is, blijkt dat de verschillen tussen de Nederlandse en Belgische keuken groot zijn. "In Nederland is het eten allemaal wat minder. Alleen in Breskens en Kats genieten we, vooral van een goede kreeft."

Vaste ligplaatsRita’s man, Rene Houben, treffen we samen met zoon Peter zijn vriendin, Kathrien van Oltichem op de passantensteiger. Peter Houben, gaat graag het water op in een kleine open zeilboot. Na een kort verblijf in Zeeland vertrekken hij en zijn vriendin weer richting Antwerpen. Rita en Rene zeilen drie weken door Zeeland en langs de Belgische kust om daarna weer terug te keren naar Tholen, de vaste ligplaats van hun jacht.