Nieuws/Binnenland
1087584
Binnenland

WEIDSE WATEREN

Gelach en gestuntel

Bij de bijzondere camping De Witte Raaf in Arnemuiden, heel herkenbaar met de karakteristieke punthuisjes, proberen Bob Douwen en Robin de Keyser nogal onhandig een klein rubberbootje de baas te worden.

De boot staat vol water. Hoe dat komt weten de jonge Belgen niet, maar ze bedenken zelf dat het wel iets te maken zou kunnen hebben met de stop die aan de spiegel bungelt. Lachend peddelen ze naar de kant om de boot leeg te laten lopen. ,,Wij lossen de problemen altijd op. Dat de motor kapot is en we nu moeten roeien, maakt ons niet uit. Wij varen graag sportief.” 

Apart volkAls echte ‘Kempense boeren’ zijn ze verzot op de natuur en op de rust. Zodra we het over de verschillen tussen de Vlamingen en de Hollanders hebben, blijkt dat de plattelanders geen fans van de arrogante Antwerpenaren zijn. “Daar willen wij ons absoluut niet mee associëren. Antwerpenaren zijn een apart volk, want volgens hen is Antwerpen dé stad. Het hele land er omheen beschouwen ze als ‘parking’. Nederlanders zijn direct, die zeggen altijd wat ze vinden, maar doen dat in ieder geval met humor.”

Sportief of naïefNa Bob en Robin nog wat vaartips te hebben gegeven, krijgen ze een sleepje naar het open water. Hun plannen zijn ambitieus: met windkracht vier pal tegen van Arnemuiden roeiend naar Wolphaartsdijk. Een tocht van zo’n twaalf kilometer met ook nog flinke stroming. Sportief, maar misschien ook wat naïef.