Nieuws/Binnenland
1087585
Binnenland

WEIDSE WATEREN

Bijzondere ontmoeting

Op het eiland met de fraaie naam ‘Haringvreter’, meren we af naast een zeilboot die op het punt staat om te vertrekken. Rutger de Keijzer en Ilse Rila uit Barendrecht hebben van hun zeilboot een klusproject gemaakt.

 Er is duidelijk nog veel werk te doen, maar volgens het jonge stel is het allemaal goed te doen. Rutger: “De oude eigenaar is waarschijnlijk naar de bouwmarkt gegaan, heeft een rollertje gekocht en er wat verf op gekwakt. Deze oude Compromis 909 leek ons wel een uitdaging, maar toevallig kochten we in die tijd ook een klein dijkhuisje, dus zijn we altijd aan het klussen."

Wilde hertenIlse: ,,Ondertussen zijn we echte opknappers, met zo’n zeilboot word je dat vanzelf”. Rutger en Ilse kwamen tijdens hun korte verblijf op dit eilandje oog in oog te staan met zo’n dertig herten. Deze wilde dieren waren totaal niet bang en bleven op vijf meter afstand gewoon staan. Spannend!”

WindDe zeilers vinden zichzelf niet zo heldhaftig. ,,Hele stoere watersporters zijn wij niet hoor. Door het mindere weer hebben wij de hele ochtend binnengezeten. Dat we weggaan is omdat we met de wind hier zo ongunstig liggen. Anders waren we gewoon lekker blijven liggen. Want het is wél vakantie.”