Nieuws
1087677
Nieuws

Weblog van de week

Women on Wheels

Annemijn Briët (32) gaat vanaf 1 september samen met elf vrouwen, Women on Wheels, de Tour4Life fietsen ten bate van Artsen Zonder Grenzen.

Naam: Annemijn Briët

Leeftijd: 32

Beroep: CSR Program Manager KNVB

Relatie: ja, Vincent Fielmich

Kinderen: nee

Favoriete website: http://www.wow-tourforlife.nl/

Typisch vrouwelijke eigenschap: perfectionisme

---------------------------------------------------------------------------------------------

Women on Wheels. Het ènige vrouwenteam dat deel neemt aan de Tour for Life.  Met 11 vrouwen, 8 dagen, 6 landen, 1260 km, 20.000 hoogtemeters….fietsen! Fietsen ja, voor Artsen zonder Grenzen.

Hoe hebben deze vrouwen elkaar gevonden, wie zijn ze, wat gaan ze doen en gaat fietsen & vrouwen eigenlijk samen? Al deze onderwerpen zullen vanaf vandaag aan bod komen!

Wij hebben elkaar ontmoet via Vrouwenwielrennen.nl; een fantastisch concept dat al sinds 1996 bestaat om meer vrouwen aan het fietsen te krijgen. 2 keer per week zijn er trainingen op alle niveaus, gegeven door enthousiaste, ervaren en professionele trainsters.

Zo meld ik me ook aan in april 2012 om naast al het ‘stoempen’ met m'n vriend ook eens op een andere manier naar het fietsen te kijken. Maar niet dat het minder heftig is hoor, er wordt fanatiek getraind, niet gezeurd, weinig ‘koffie-geleut’ en gewoon keihard je best gedaan. Tja, dat is ook de enige manier om het goed te leren en daarnaast is het onwijs leuk. Er worden tours gereden, trainingsweekenden georganiseerd, tijdritten ingepland, info avonden opgezet, klimclinics gegeven, noem maar op. Grenzen worden verlegd, steeds verder, groter en hoger. Fietsen werkt verslavend. Tijd voor een enorme uitdaging!

De Tour for Life! 11 meiden melden zich aan en trainen samen al maanden voor deze ultieme uitdaging, ook wel de tocht van je leven genoemd. Het team? We hebben Manon Berendsen (30, super sponsorwerver), Tanneke van ’t Westeinde (42, grootste fan) Lisette Siegmann (45, grootste fan), Judith van Maanen (41, klimgeit), Carlotte Mos (32, creabea-website), Wieke Kromdijk (31, Canchelara), Floor te Kiefte (29, trainingspaard) Fleur van ’t Ende (23, mede-initiator), Janet Lam (36, witte trui), Joyce Mantel (27, stoemper) en ik (32) mag me daar met trots bij aansluiten. Het wordt een mooi en groots avontuur. 8 dagen lang achterelkaar fietsen, met bergen, afdalingen, lange afstanden en heftige omstandigheden. Dat het afzien wordt is zeker maar dat geeft juist de kick. Die uitdaging met jezelf aangaan, dan zijn de ‘pieken’ ook des te mooier. En dat voor het goede doel: Artsen zonder Grenzen!