Nieuws

Nissan Evalia C is zevenpersoons cabriolet

De Nissan Evalia, de personenwagenuitvoering van bestelbus NV200, kun je in Italië ook bestellen als cabrio. Het model heet dan Evalia C en biedt plaats aan maximaal zeven personen.

Kustgebieden

Nissan werkt met de Evalia C samen met carrosseriebedrijf Vernagallo. Dat bedrijf haalt net na de B-stijl het dak eraf en voorziet hem van een buizenframe. Het busje is vooral bedoeld voor toeristische gebieden, bijvoorbeeld voor de Italiaanse kustgebieden. Maximaal zeven personen kunnen mee. De achterste passagiers stappen in via schuifdeuren die door Vernagallo weliswaar zijn gehalveerd maar wel behouden.

En de kosten van zo'n Evalia C? Hij is niet goedkoop, want Nissan vraagt 47.500 euro. Je kunt de Evalia ook zelf ombouwen, dan kost je dat slechts 29.000 euro, maar dan ben je wel 5 maanden bezig.

Serena

Het is overigens niet voor het eerst dat Nissan met een cabriobus komt, want ongeveer 15 jaar geleden was de Serena MPV ook leverbaar als cabriolet. En ook toen was die auto alleen voor de Italiaanse markt bedoeld.