Nieuws/Binnenland
1088325
Binnenland

Politie Amsterdam krijgt 'Ramadandiensten'

De ramadan valt dit jaar in de zomervakantie, wat betekent dat islamitische jongeren waarschijnlijk tot laat blijven rondhangen in de buurt omdat ze niet naar school hoeven de volgende dag. Voor de politie in Amsterdam een reden om meer agenten in de avonduren in te zetten. De diensten worden ook wel 'ramadandiensten' genoemd, zo blijkt uit een tweet van een wijkagent in Amsterdam-West.

'Net als vorig jaar valt de ramadan dit jaar in de vakantie. Hierdoor blijven islamitische jongeren vaak tot zeer laat buiten op straat, veelal op een van de uitgaanspleinen in onze stad", zegt een woordvoerder van de Amsterdamse politie tegen Nieuws.nl. ''Afgelopen jaar leidde dat tot een reeks meldingen van geluidsoverlast. In en rond deze gebieden passen wij dit jaar dan ook onze politie-inzet aan.''

Dinsdag is voor vele moslims de ramadan weer begonnen. Tussen zonsopgang en zonsondergang wordt er niet gegeten, gedronken en ook niet gevreeen. De vastenmaand wordt afgesloten met het Suikerfeest, dat dit jaar op 8 augustus plaatsvindt.

 

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop