Nieuws/Binnenland
1088423
Binnenland

Kitesurf Tour Europa komt naar Scheveningen

Van 26 tot en met 29 september strijken kitesurfers neer in Scheveningen voor de Mini Kitesurf Tour Europe. Exventure Sports & Events organiseert het evenement.

Het evenement dat gesponsord wordt door het automerk Mini, is de derde etappe van het officiële kampioenschap voor Freestyle Kitesurfen. Karsten Klein, wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport, is blij dat Den Haag als locatie dient voor het evenement. “We zijn blij dat we Europese topsporters in Den Haag mogen ontvangen. We willen in de toekomst als stad graag een rol vervullen bij watersporten als: windsurfen, kitesurfen, surfen en catamaranzeilen”, aldus wethouder Klein.

PodiumplaatsTijdens het watersportevenement zullen Nederlandse kitesurfers het opnemen tegen andere kitesurfers afkomstig uit heel Europa. Na het eerste evenement in Zuid Frankrijk  hebben de Nederlandse surfers laten zien, dat de kans groot is dat ze ook in Scheveningen op het podium zullen eindigen.

EKDe Duitse Mario Rodwald, de Spaanse Liam Whaley en de Australische Stefan Spiessberger eindigden voor de Nederlandse surfern Jerrie van de Kop, die op de vierde plaats eindigde. Voor de Nederlandse Annelous Lammerts wordt het een thuiswedstrijd. Deze vrouwelijke surfer ging vorig jaar met de Europese titel naar huis.

Voor meer informative: Kitesurf Tour Europa