Nieuws/Binnenland
1088804
Binnenland

Arnhem krijgt minimatuinen

Arnhem stelt grond beschikbaar voor de aanleg van zogenoemde minimatuinen. Daarin mogen mensen die onder de armoedegrens leven hun eigen fruit en groente verbouwen. Grond die niet wordt gebruikt of oogst die overblijft, is beschikbaar voor de Voedselbank.

Dat stelt het college van burgemeester en wethouders dinsdag voor aan de raad. Het college heeft nieuw armoedebeleid opgesteld, omdat er steeds meer mensen een beroep op dergelijke voorzieningen doen, terwijl het beschikbare geld snel minder wordt. Zonder versobering zou het tekort op het armoedebeleid dit jaar oplopen tot zeker 1,9 miljoen euro.

Het college wil een regeling om kinderen in arme gezinnen aan spullen te helpen, handhaven. Ook zoeken B en W naar zogenoemde ervaringsdeskundigen, mensen die zelf arm zijn geweest maar die het nu beter hebben. ,,Hun ervaring kan een inspiratiebron zijn'', denkt het college.

Het nieuwe armoedebeleid zou tot eind 2014 moeten gelden. Daarna verandert er zoveel voor gemeenten doordat het Rijk veel taken doorschuift, dat het volgens het Arnhemse college geen zin heeft om voor 2015 al beleid vast te stellen op dit gebied.