Nieuws/Buitenland
1089662
Buitenland

Taakstraf na uitsteken oog

Een tiener uit België heeft een taakstraf  van 75 uur gekregen nadat hij in 2011 een leeftijdsgenoot onder meer een oog had uitgestoken.

Dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. In de buurt van een school in Vilvoorden ontstond 14 maart 2011 een vechtpartij tussen de destijds 17-jarige jongen en een andere tiener vanwege een meisje. Die avond kreeg de 17-jarige uitdagende en bedreigende smsjes van zijn liefdesrivaal en diens broer. De volgende dag wachtte de jongen ze op.

De liefdesrivaal had echter een grote groep vrienden opgetrommeld, waarna de 17-jarige er vandoor ging. De groep wist hem te volgen waarbij de jongen werd geslagen. De jongen stak daarop twee andere jongens neer, waarbij er één in zijn buik, arm en oog werd gestoken. Hij werd ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht.

De destijds 17-jarige is veroordeeld voor het opzettelijk verwonden met voorbedachte rade en verlies van een orgaan, het oog, tot gevolg. De veroordeelde kon goede schoolresultaten laten zien en is inmiddels weer 'op het rechte pad'.