Nieuws/Binnenland
1089673
Binnenland

Directeur: einde bezetting school Almere

Volgens directeur Rynette de Villiers eindigt de bezetting van de International School Almere in de loop van vrijdagavond. De initiatiefnemers van de actie laten echter een heel ander geluid horen.

Volgens Villiers gaan de ouders en kinderen in de loop van de avond naar huis. Het schoolgebouw was bezet omdat de ouders het niet eens zijn met de sluiting van de internationale school. De school moet dicht wegens problemen met het vernieuwen van de onderwijslicentie. De directeur zegt dat de leerlingen en ouders de komende nacht „gewoon thuis slapen”.

'Bezetting houdt aan'

In tegenstelling tot uitlatingen van de schoolleiding zijn ouders en kinderen van de Internationale School in Almere allerminst van plan om hun actie af te breken. ,,Wij gaan absoluut niet weg. We hebben juist voedsel laten aanrukken en slaap- en waakschema's gemaakt. Onze bezetting houdt aan. De directeur van de school is al sinds vanmiddag vier uur thuis, dus ik heb geen idee waar ze het vandaan haalt dat de bezetting stopt. Wij zijn strijdbaar en gaan net zo lang door tot de school open blijft,, stelt vader Harry Wijnschenk, een van de initiatiefnemers van de bezetting.

Nog geen oplossing

Gesprekken tussen gemeente en de twee schoolbesturen hebben vrijdag nog niet geleid tot een oplossing. Een woordvoerster van de gemeente zegt dat alle partijen op korte termijn verder praten. Wethouder René Peeters bezocht vrijdagmiddag de school. Hij sprak daar met de ouders en leerlingen.

Donderdagavond kregen de ouders en leerlingen te horen dat de school per direct sluit. De school moest dit jaar zijn licentie vernieuwen, maar zou de afgelopen jaren organisatorisch een aantal zaken verkeerd hebben aangepakt. Omdat dat niet op tijd lukte, zou een deel van de subsidie wegvallen. De Onderwijsinspectie zegt het onduidelijk is of de speciale subsidie die de school krijgt wel terecht is. Te weinig leerlingen zouden daarvoor in aanmerking komen.