Nieuws/Binnenland
1089692
Binnenland

“Horroroppas' heeft niets gemerkt'

De 40-jarige Jane G. die bekendstaat als de horroroppas, ontkent dat zij haar oppaskinderen heeft mishandeld. Dat bleek vrijdag in de rechtbank in Utrecht. G. wordt beschuldigd van poging tot doodslag op baby Keith en het mishandelen van drie andere kinderen voor wie zij als gastmoeder zorgde.

Baby Keith moest 5 jaar geleden na een dagje bij zijn oppasmoeder met spoed worden geopereerd. Het kind zou zonder medische hulp zijn overleden, zo bleek op de zitting. Baby Keith had een schedelbreuk en netvliesbloedingen. De ouders waren eerst verdachte.

Maar volgens het OM is de oppasmoeder de schuldige. G. zei in de rechtbank dat ze niets ernstigs heeft gezien aan de baby die dag.

Het grootste deel van de zitting in de rechtbank werd besteed aan het verhoor van twee medisch deskundigen. Die deskundigen maakten duidelijk dat het letsel van baby Keith moet zijn ontstaan door een mishandeling. Het letsel is waarschijnlijk ontstaan toen Keith bij de oppasmoeder was. Maar de deskundigen kunnen het precieze tijdstip niet vaststellen, gaven zij toe op vragen van advocaat Michael Ruperti.

De advocaat wil betogen dat Keith door zijn ouders met dat zware letsel naar G. is gebracht. Dat is volgens de medisch deskundigen niet uit te sluiten. De officier van justitie heeft in deze zaak meer bewijs nodig.

De officier van justitie was vooral verbaasd dat oppasmoeder G. niets heeft gemerkt aan de baby en dat de oppas Keith niet naar de dokter heeft gebracht. Ook in de andere drie zaken is er volgens de verdachte niets bijzonders gebeurd met de kinderen. „Ieder kind valt weleens”, zei G. tegen de rechtbank.

De zaak gaat verder op 12 juli. Dan zal de officier van justitie direct haar eis uitspreken.