Nieuws
1089714
Nieuws

Dell kijkt naar draagbare computers

Het zijn zware tijden voor Dell nu de pc-verkopen blijven dalen. Om het hoofd boven water te houden overweegt de computerfabrikant zich toe te gaan leggen op draagbare computerapparatuur.

Het idee van computers die op het lichaam gedragen kunnen worden is op dit moment een van de populairste onderwerpen in de technologiewereld. In een gesprek met de Britse krant The Guardian vertelt Dell topman Sam Burd dat het bedrijf ideeën in die ruimte aan het verkennen is.

Google test op dit moment zijn Glass bril en het Amerikaanse bedrijfje Pebble heeft al meer dan 85.000 exemplaren verkocht van zijn smartwatch. Ook gerenommeerde bedrijven als Samsung, Sony, LG, Philips en Foxconn werken aan slimme horloges.

"Er zijn uitdagingen in de kosten, en in hoe je het een echte goede ervaring kunt maken", aldus Burd. "Maar het deel dat echt interessant is, is dat computers steeds kleiner worden. Het dragen van een pc om je pols, dat is heel interessant en aantrekkelijk."

Burd verwacht dat desktop pc’s over vijf jaar nog wel bestaan, maar dat de vraag naar mobiele apparaten veel groter is. Hij verwacht echter geen magische nieuwe vormfactor zoals de iPad. "Ik denk niet dat iemand voorzag hoe dat apparaten zou gaan veranderen. Maar het aantal computerapparaten per persoon stijgt."