Nieuws
1089741
Nieuws

Droomduiding

Waar is mijn zoon gebleven?

Je ziet een ongeluk gebeuren, stapt uit je auto en laat je zoontje achter. Je draait je om en plots slaat de schrik om je hart: waar is de auto met je zoontje gebleven?! Je schrikt wakker en beseft dat je hebt gedroomd. Maar wat had deze droom te betekenen? Droomexpert Lia Timmer verklaart.

Kind kwijt!

Droom van Ingrid

(40 jaar moeder van zoon 5 jaar, gescheiden)

Lia, wat zegt mijn droom? Ik  rijd in de auto en mijn zoon zit met de hond op de achterbank. Voor ons zie ik een ongeluk gebeuren met een vrachtwagen. Ik rem en raak in paniek. Het verkeer ligt stil, ik stap uit en zeg tegen mijn zoon - die rustig is - dat ik hulp ga halen en hij stil moet blijven zitten tot ik terug ben. Hij vindt het prima en blijft met de hond achter. Tijdens het zoeken naar politie kom ik mijn ex tegen die flink tegen mij tekeer gaat: Hoe kun je nu je kind alleen achterlaten…?! Ik verdedig me en voel me klein. Als ik terug kom, is de auto weg, in paniek zoek en vind ik de auto terug. Mijn zoon ligt rustig te slapen met de hond naast zich.

Droomexpert Lia

Droomduiding

Situatie:

Ingrid's droom is een recente droom. Momenteel ervaart zij veel druk door tentamens die zij moet maken.

Tijdens een telefonisch droomgesprek delen Lia Timmer en Ingrid de droom in stukjes op en kijken ze naar de verschillende rollen in de droom;

  • De moeder die zich verantwoordelijk voelt en handelt in een noodsituatie.
  • Het kind die rustig is en de situatie wel spannend vindt, maar vol vertrouwen wacht rustig afwacht. Hij voelt zich veilig en valt uiteindelijk zelfs in de auto in slaap.
  • De kritische ex partner die tegen haar tekeer gaat.Wil jij weten wat jouw droom betekent? Kijk dan op de pagina Droomduiding!

Moeder, kind en partner in één

Tijdens het droomgesprek blijkt dat Ingrid gewend is om te handelen en situaties op te lossen voor zowel zichzelf als haar zoon. Zij accepteert dat zij in haar droom hulp gaat halen en laat haar kind in vertrouwen even alleen. De kritische ex komt haar bekend voor; in haar huwelijk was dit patroon continu aanwezig, zodat zij zich erg onzeker voelde. Ingrid heeft behoefte aan bevestiging, erkenning en acceptatie.

Daarmee laat de droom zien dat alle eerder gedefinieerde rollen binnenin Ingrid zelf zitten, ook de kritische ‘ík’.

Zelfkritiek

Reactie Ingrid: "O jee..! Zo had ik het nog niet gezien. Dus ik zit mezelf te bekritiseren!" Wat de droom dus eigenlijk zegt, is 'Ik ben oké zoals ik ben en hoe ik handel. Ik accepteer mezelf.' Door het droomgesprek zegt Ingrid nu een rustiger gevoel en meer zelfvertrouwen te hebben.

Lia Timmer is droomexpert, trainer en coach bij Xalia Training. Ze helpt kinderen en volwassenen bij het begrijpen van dromen en nachtmerries. Kijk voor meer informatie op haar website www.slaapsneldroomwel.nl. Heb jij een vraag over een droom? Mail die dan naar vrouwoproep@telegraaf.nl (inclusief een omschrijving hoe jouw leven er momenteel uitziet én telefoonnummer) en wie weet beantwoordt onze droomexpert Lia Timmer jouw vraag wel met een telefoongesprek over je droom of in een stuk op VROUW.nl!