Nieuws/Binnenland
1089764
Binnenland

'Alles ligt nog open' in kwestie-Slotervaart

De strijd om de zeggenschap van het Amsterdamse Slotervaart lijkt nog niet beslist. „Alles ligt nog open”, zei de advocaat van voormalig directeur Aysel Erbudak van het ziekenhuis vrijdag.

Erbudak, die in februari werd geschorst en later ontslagen, wil dat er een onderzoek komt naar een aandelenemissie van het ziekenhuis in maart. Door deze uitgifte van aandelen verwaterde het belang van de kinderen van Erbudak in het ziekenhuis. Als aandeelhouder stonden zij in een klap buitenspel. Het gerechtshof moet nu beslissen of dat onderzoek er komt.

De zaak diende donderdag bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. Het gerechtshof oordeelde tijdens de zitting wel dat er geen onderzoek komt naar wanbeleid bij het Amsterdamse ziekenhuis. De kinderen van Erbudak hadden dat geëist.

Erbudak spande in maart al een kort geding aan tegen de erfgenamen van haar onlangs overleden zakenpartner Jan Schram, vanwege hun plicht om haar het meerderheidsbelang van 51 procent van de aandelen in het Slotervaartziekenhuis te koop aan te bieden.

Dat hadden Erbudak en Schram zo afgesproken toen het ziekenhuis in 2006 in hun handen kwam, maar dat zouden de erfgenamen hebben nagelaten. Ook wilde Erbudak met het kort geding ervoor zorgen dat de uitgifte van nieuwe aandelen door het ziekenhuis zou worden teruggedraaid. Het kort geding werd afgeblazen, omdat de twee partijen nader tot elkaar leken te komen. Eind april besloot Erbudak toch naar de rechter te stappen.

Het Slotervaartziekenhuis onthoudt zich van ieder commentaar.