Nieuws/Binnenland
1089770
Binnenland

Hippe handdoek van de keukentafel

De saaiste gebruiksvoorwerpen worden tegenwoordig getransformeerd tot hippe gadget, dus waarom een handdoek dan ook niet? Want met je groezelige, verwassen handdoekje door de sportschool of over het strand lopen kan echt niet meer, vinden Sacha Ghurahoo (28) en Claire Lutje Schipholt-Bos (33).

De twee jonge ondernemers werkten beiden bij ABN Amro en hadden zin in een leuk project. Maar binnen zo’n groot concern raak je al snel verstrikt in allerlei regeltjes en moet je concessies doen – niet echt bevorderlijk voor de creativiteit. Dus besloot het duo op eigen kracht iets op te zetten. Al snel volgde het eurekamoment: de handdoek. Weinig spannend, maar met potentie om een gadget te worden én nog niet geclaimd door een merk. Met een reclamebureau gingen de dames om tafel zitten. Alles moest anders dan anders: grote labels en herkenbare patronen. En op de productfoto’s een keer geen levenloze stapeltjes, maar mensen met een handdoek om.

In 2012 woonde Ghurahoo een tijdje in Hongkong, waar ze de handdoekmarkt ging onderzoeken. Ze deed zelfs een cursus Mandarijn om de Chinese fabrikanten te kunnen verstaan. Maar in China doen ze vooral aan massaproductie, en dat is nu precies wat de dames van de Unlimited Towel Company níét wilden.

Het oosterse verhaal liep al snel spaak, dus legden ze de focus toch maar op thuisfront Europa. „Het is ook makkelijker om te werken met landen die enigszins dezelfde cultuur hebben, je begrijpt elkaar beter”, aldus Ghurahoo. De dames hebben een fabriek in Portugal uitgekozen, die maatwerk levert in kleine aantallen. „Het kost wel een sloot geld, maar dan weet je wel zeker dat het goed zit.’’

Het assortiment bestaat nu uit een strandhanddoek en drie verschillende badexemplaren, maar de komende tijd willen de dames de collectie flink gaan uitbreiden. Elke maandag komen ze samen om hun bedrijfje verder op de kaart te zetten. Hopelijk worden ze straks overspoeld met bestellingen en kunnen ze iemand inhuren om die vervelende administratie voor ze te doen, maar voorlopig opereert de tweekoppige staf van de Unlimited Towel Company nog vanaf de keukentafel.