Nieuws/Binnenland
1089829
Binnenland

Belgische badplaatsen

Ben je op zoek naar een zomerbestemming dicht bij huis? Pak dan de auto of de trein en breng een bezoek aan een van de 13 Belgische kustplaatsen. Of je nou op zoek bent naar een rustige, relaxte badplaats of een hippe, drukke beachspot, de Belgische kust heeft het allemaal! Wij zetten de 5 populairste kustplaatsen voor je op een rij.

Trendy Knokke

Voor alle hipsters onder ons is de trendy badplaats Knokke-Heist de ideale zomerspot. Met zo’n 12km aan zandstrand, 250 restaurants, ontelbare boetiekjes en een luxe uitstraling zorgt deze badplaats dat je de dag in stijl doorkomt. Ben je meer een natuurliefhebber? Maak dan een wandeling door de Baai van Heist, een uniek strandreservaat voor de Belgische kust, of de zwinduinen- en polders (het grootste duingebied van Knokke-Heist). Voor de fanatieke fietsers onder ons zijn er verschillende fietsroutes (riante polderroute, Zwinroute en Gentele route) die meer dan een fietstocht waard zijn.

 

Cultureel Oostende

Het is niet voor niets dat beroemdheden als Marvin Gaye en James Ensor Oostende als thuishaven kozen. Deze wereldstad aan zee is namelijk een inspirerende stad die zich uitstekend leent voor ieder met een liefde voor cultuur, natuur maar ook gezelligheid. Shop in de boetiekjes in de Adolf Buylstraat, struin door de prachtige stadsparken, maak kennis met de vele musea en proef de typische visgerechten uit Oostende. Met vele hippe clubs en het grootste casino van Europa is deze kosmopolitische stad ook zeer zeker de moeite waard voor de nachtvlinders onder ons. Wil je gewoon relaxen en genieten van de zon? Dan zijn de stranden van Oostende uiteraard de place-to-be!

 

Zeebrugge voor visliefhebbers

Met de grootste vissershaven van België is Zeebrugge een Walhalla voor de echte visliefhebber! Ontdek hoe het er in het Seafront Maritiem themapark en de vismijn aan toe gaat of maak kennis met de culinaire, legendarische visrestaurants van deze badplaats. Naast een wereldhaven heeft Zeebrugge een uitgestrekt zandstrand, authentieke visserswijken en de stad Brugge als moederstad.

 

Blankenberge

Blankenberge is de meest populaire kuststad van België en ideaal voor gezinnen met kinderen. Deze badplaats  heeft eigenlijk alles wat je zoekt in een dagje naar het strand. Zelfs als de zon niet schijnt hoef je je in Blankenberge niet te vervelen. Shop in een van de vele winkelstraatjes, lunch of dineer in de haven of maak kennis met de onderwaterwereld in Sea Life. Met festivals en evenementen als het zandsculpturenfestival en de, jaarlijks terugkerende, folkloristische Havenfeesten is Blankenberge een stad die absoluut niet gemist mag worden.

 

Kinderparadijs de Panne

De Panne, gelegen in de uiterste Westhoek van België, is de perfecte bestemming voor sportieve gezinnen met kinderen. Niet alleen vind je in de Panne enorm brede stranden en natuurreservaten, het is ook de woonplaats van kinderhelden Samson en Gert en Kabouter Plop. Maak een strandzeiltocht, een paardrijrit of breng met het hele gezin een bezoek aan Plopsaland; de Panne is de ultieme vakantiebestemming voor jong en oud.

Meer informatie bij het Verkeersbureau van Belgie of www.devlaamsekust.nl/