Nieuws
1089856
Nieuws

Deventer op Stelten

Deventer barst dit weekend bijna uit zijn voegen. In deze Hanzestad vindt namelijk het internationale buitentheaterfestival Deventer op Stelten plaats. En dit jaar staan er ruim 150 gratis voorstellingen op het programma.

Al zeventien jaar staat Deventer begin juli 'op stelten', maar zo letterlijk als dit voorgaande jaren werd genomen geldt dit nu vooral in figuurlijke zin. Het gebruik van stelten als theatervorm blijft onderdeel van het programma, maar is niet langer leidend. Het festival heeft openluchtvoorstellingen op hoog niveau, hoog boven het publiek, maar er zijn ook intieme theatervoorstellingen.

Een van hoogtepunten dit jaar is Wired Aerial Theatre uit Engeland met de Nederlandse première 'As The World Tipped', een indrukwekkend en dynamisch spektakel met verticale dans en projectie op een groot scherm hoog in de lucht. De voorstelling vertelt een verhaal over de ecologische crisis, te zien op het Grote Kerkhof.

Deventer op Stelten vindt van vrijdagavond 5 tot en met zondagmiddag 7 juli (met openingsvoorstellingen op donderdagavond 4 juli) onder andere plaats in de binnenstad, Worpplantsoen en Beestenmarkt.

Info: www.deventeropstelten.nl