Nieuws/Binnenland
1089888
Binnenland

Mad Catz komt met Android-console

Mad Catz wil de strijd aangaan met de OUYA en GameStick door zelf ook een Android-console op te markt te brengen. M.O.J.O. moet een open platform worden waarbij gamers de vrijheid hebben om bij verschillende Android-winkels spelletjes te kopen.

“We willen ervoor zorgen dat de M.O.J.O. een open platform is. Mensen kopen games van Google Play, Amazon, Tegrazone of een andere retailer naar keuze. Ze spelen die games al op hun telefoons en tablets en met behulp van M.O.J.O. kunnen ze die games ook in hun huiskamer spelen zonder bij te hoeven betalen. Hetzelfde geldt voor films, muziek en andere digitale media. Onze focus ligt op het voorzien in de beste hardware met zo hoog mogelijke prestaties, niet op het dwingen dat mensen meer content bij ons moeten afnemen,” aldus Mad Catz-topman Darren Richardson.

De M.O.J.O heeft ongeveer het formaat van je hand, aan de achterkant zit een HDMI-aansluiting en een toegang voor een SD-kaart, waarmee je het geheugen van 16 GB kan uitbreiden. Bij de console wordt een volwaardige gamecontroller geleverd. Tijdens de Gamescom in augustus zal bekend worden gemaakt wat de prijs van de M.O.J.O zal zijn.

Onlangs maakte Google ook al bekend te werken aan een Android-console.