Nieuws
1089895
Nieuws

Niet op maar boven de A10

Klimmen langs de snelweg

Vrijdagmiddag 5 juli strijden 25 studenten om de kampioenstitel Speedklimmen op een 30 meter hoge reclamezuil langs de ringweg A10 aan de oostkant van Amsterdam (afslag s111).

De reclamezuil is speciaal voor deze gelegenheid uitgerust met klimgrepen en getiteld 'Batlle Wall'. Winnaar is degene die als snelste boven is. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) in samenwerking met de Nederlandse Studenten Alpen Club (NSAC) en Interbest.

Op de reclamezuil worden twee identieke routes gebouwd waarin studenten het tegen elkaar op kunnen nemen. Er is een voorronde waarin klimmers kunnen proberen een zo snel mogelijke tijd neer te zetten. De snelste klimmers gaan door naar de finales. In die finales (speed duel) moet een directe tegenstander verslagen worden om door te gaan naar de volgende ronde.Toeschouwers zijn van harte welkom. Er is een groot grasveld waar je gezellig naar de wedstrijd kunt kijken.LocatieAdres: H.J.E. Wenckebachweg t/o 171 (A10, afslag 111), AmsterdamProgrammaVanaf 13.00 uur zullen de voorrondes van start gaan.Om 15.30 zal de finale-afvalrace starten.Rond 17.00 uur zal de laatste finaleklim plaatsvinden. Klik hier voor meer informatie.