Nieuws
1089927
Nieuws

VOOR JOU GELEZEN: De TostiGirls

Zorgeloos op zomerkamp

Pien, Evi, Shayla en Lizz delen niet alleen hun verslaving aan tosti’s; de vier vriendinnen dromen ook allemaal van een optreden in het populaire televisieprogramma PopFactory.

De kans dat ze ooit auditie voor het programma kunnen doen is minimaal. De meiden besluiten daarom lekker op vakantie te gaan waar ze toch iets met hun passie kunnen doen. Ze gaan op zomerkamp, waar ze een week lang naar hartenlust kunnen zingen, dansen en muziek maken. Gelukkig is er ook nog tijd vrijgemaakt om eindeloos te chillen met al die lekkere jongens die er rondlopen.

Vakantie

De vakantie begint zoals een vakantie hoort te beginnen. Gekibbel tussen meiden over de juiste kleding en te kleine koffers. Ondanks het gebruikelijk muggenziften zit de stemming er meteen goed in. Als de vier vriendinnen op de eerste dag horen dat bij toeval de zangcoach van PopFactory een workshop geeft tijdens hun verblijf kan de vakantie helemaal niet meer stuk.

Jaloezie

Maar dan gaat opeens toch alles mis. Pien is smoorverliefd op de mooiste jongen van het kamp.. Ze danst met haar hoofd in de wolken en dat komt haar duur te staan. Door een flinke smak van het podium komt die arme Pien zelfs in het ziekenhuis terecht. Na een nachtje mag ze gelukkig weer terug naar het kamp. Dan komt ze erachter dat één van haar vriendinnen met haar vriendje aan de haal is gegaan. De jaloezie en spanningen lopen zo hoog op dat de vakantie dreigt te eindigen in een knallende ruzie.

Een geruststellende gedachte: in augustus komt het tweede deel, De TostiGirls op auditie uit; het komt dus toch goed!

Chicklit

Het schrijversduo Yvonne Dudock en Henne van Amesvoord hebben met De TostiGirls geen doorsnee jeugdboek afgeleverd, maar een echte chicklit die ook de jonge vrouw zal aanstaan. Van onderwerpen als liefde, romantiek en vriendschap smult ten slotte elke vrouw.

In De TostiGirls gaan de auteurs, die zelf ook een hechte vriendschapsband hebben echter nog een stapje verder. Zij durven, al is het op een luchtige toon, maatschappelijke kwesties aan te stippen, zoals de dood, drank en ruzie. Het dilemma, ’wat doe je als je vriendin er met je vriend vandoor gaat’, zal ongetwijfeld de lezers het meest aanspreken en tot heftige gesprekken tussen vriendinnen kunnen leiden.

De TostiGirls, Yvonne Dudock, House of Books, € 12,95, ook als ebook verkrijgbaar

Waardering: 3 sterren