Nieuws/Binnenland
1090049
Binnenland

NIEUWS

Vaarkrant Talententeam sluit eerste half jaar af

Het eerste half jaar van het trainingsprogramma van het Vaarkrant Talententeam zit er op. De Combi wedstrijden vormden de afsluiter voor de Optimist zeilers en de Laser zeilers sloten het half jaar af met het EK in Kroatië.

De jonge Optimisten hebben de afgelopen weken diverse wedstrijden gevaren, met als afsluiting de wedstrijd in Lelystad. In de Optimist A behaalde Wouter Krommendijk de tweede plaats, Stan van Haren werd vierde, Ariana Kalsbeek negende en Dagmar de wit eindigde op de elfde plaats. In de Optimist B haalde Huub Kok goud door zeven van de acht wedstrijden op zijn naam te schrijven. Alle zeilers van het Talententeam hebben zicht geplaatst voor de landelijke Combi-finale in Hoorn.

Grote stappenCoach Stefan de Vries vindt dat de groep veel vooruitgang heeft geboekt. “Vorig jaar rond deze tijd, voeren de meeste zeilers hun eerste wedstrijd. De groep heeft enorme stappen gemaakt, nu moeten we deze stijgende lijn zien door te zetten het komende half jaar.” De wedstrijd van het afgelopen weekend was daarbij belangrijk.“Een belangrijk doel was om deze finale te halen, we zitten in een proces om betere zeiler te worden en daarvoor zijn dat soort wedstrijden erg belangrijk”, aldus de Vries.

LaserHet Vaarkrant Talententeam ging ook de grens over. Zo waren ze aanwezig op het Europees Jeugd Kampioenschap Laser Radiaal in Kroatië. Laura Parre wist uiteindelijk een 16e plaats te bemachtigen bij de dames. PP Plevier eindigde in de top 25 van de mannen. Door de lichte omstandigheden, had de organisatie moeite om wedstrijden te laten varen. Maarten Smit en Max Rebel ondervonden last van de omstandigheden, maar eindigde wel allebei bij de beste 75 zeilers van Europa.

Nieuw seizoenAankomende zomer wordt door een aantal zeilers nog een wedstrijd gevaren en vanaf september gaan de trainingen weer van start in de Bataviahaven in Lelystad.