Nieuws/Binnenland
1090404220
Binnenland

VVD-politicus Hans van Baalen (60) overleden

ROTTERDAM - VVD-politicus Hans van Baalen is op zestigjarige leeftijd overleden. Dat meldt een woordvoerder van de familie.

Van Baalen overleed na een kort ziekbed. Enige tijd geleden werd bij hem kanker ontdekt. Zijn situatie ging de afgelopen weken ineens hard achteruit. Van Baalen laat een vrouw en een zoon achter.

Hans van Baalen was van 1999 tot 2002 en van 2003 tot 2009 lid van de Tweede Kamer voor de VVD. Aansluitend zat hij voor die partij in het Europees Parlement tot juli 2019.

In november werd de VVD-prominent nog benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg het lintje opgespeld door de toenmalig Kamervoorzitter Khadija Arib vanwege zijn jarenlange lidmaatschap van de Tweede Kamer en het Europees Parlement, maar ook vanwege zijn voorzitterschappen van de Liberale Internationale en de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE).

In de podcast ’Afhameren’ staat politiek commentator Wouter de Winther stil bij het overlijden van de markante VVD-politicus Hans van Baalen: