Nieuws/Binnenland
1090893329
Binnenland

Slachtoffers brand Werkendam kwamen uit Litouwen

Werkendam - De drie mannen die zondag zijn omgekomen bij een brand in een appartement boven een bedrijfspand in Werkendam komen uit Litouwen.

De meldt Omroep Brabant. Het gaat om drie arbeidsmigranten. De slachtoffers woonden boven een timmer- en interieurbedrijf, vertelt directeur Dick Hoogendoorn aan de regionale nieuwssite. Ze werkten niet voor dat bedrijf, maar voor een bedrijf waarmee Hoogendoorn samenwerkt.

De brandweer had het vuur om 15.45 uur onder controle. De lichamen van de mannen zijn ’s avonds gevonden. De brandweer kon het pand niet eerder betreden vanwege de grote hitte en instortingsgevaar.

Medewerkers van het bedrijf kwamen maandagochtend bij elkaar om stil te staan bij de slachtoffers van de brand. Iedereen voelt zich, volgens directeur Dick Hoogendoorn, verslagen. Maar er is ook wilskracht om door te gaan. „We komen hier zeker uit.”

Hoogendoorn wil benadrukken dat de huisvesting van de slachtoffers goed geregeld was. „De huisvesting was heel goed, daar heeft het zeker niet aan gelegen. Ze hadden een prachtig huis.” De directeur heeft direct na de brand zijn steun betuigd aan de nabestaanden van de slachtoffers.

De recherche gaat maandag verder met het onderzoek naar de oorzaak van de brand. Behalve het appartement liepen ook de kantoren en een deel van de werkplaats schade op.

Het bedrijf heeft zo’n 130 mensen in dienst. Het werk gaat een dag na de verwoestende brand waar het kan gewoon door. „We moeten vooruit om het bedrijf staande te houden”, zegt Hoogendoorn.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo