Nieuws/Binnenland
1093489
Binnenland

Vakantie dit jaar dichter bij huis

De Nederlandse toerist laat zich vooralsnog niet uit het veld slaan door de mindere economische omstandigheden en is druk bezig met het boeken van vakanties.

Wel blijven we deze zomer wat dichter bij huis, zijn we later begonnen met boeken en geven we minder uit. Velen wachten tot het laatste moment om te kijken hoe het weer in Nederland is. Is dat overwegend mooi, dan zullen de campings en vakantieparken een topseizoen draaien, is de verwachting van het Nederlands Bureau voor Toerisme.

Luxe bungalows

„We beginnen nu aardig vol te lopen in het hoogseizoen”, zegt topman Paul Geraeds van Center Parcs. Ook in de meivakantie worden volgens hem goede zaken gedaan. „We zien dat vooral de luxueuzere bungalows in de belangstelling staan. We denken dat dit ter compensatie is van uitgestelde vliegreizen”, aldus Geraeds.

 

All-inclusive

ANVR-voorzitter Frank Oostdam signaleert juist een groeiende vraag naar het vliegtuig. „In de meivakantie vliegt 70 procent van onze klanten, terwijl dat normaal 50 procent is.” Turkije is de grote topper. „De all-inclusive resorts gaan als warme broodjes over de toonbank. Maar ook Griekenland is weer terug als zonbestemming”, aldus Oostdam. Het vakantiegeld dat wordt uitgekeerd, gaat volgens hem ook echt op aan vakantie.