Nieuws/Binnenland
1093533
Binnenland

Woede om boete roze zaterdag

Onthutst en boos zijn ze, de vrijwilligers van de Roze Zaterdag in Utrecht. Voor hun neus werd een medewerkster die met de auto rondreed om collega-vrijwilligers van eten en drinken te voorzien, bekeurd met een prent van negentig euro.

Ze kreeg de boete omdat ze te lang op een laad-en losplek bij de Neude stond.

Saillant genoeg werd ze bestraft door handhavers van de gemeente, die nota bene het homo-evenement mede organiseren... De mensen achter Roze Zaterdag had dan ook op meer coulance gerekend. Bovendien was onder de ruit van de auto een briefje neergelegd dat die bij de organisatie van het homo-festijn hoorde. Handhavers waren echter niet te vermurwen. „Iedereen spreekt er schande van. Het feest in de stad is in samenwerking met de gemeente Utrecht! We hopen dat de bon ingetrokken wordt”, foetert vrijwilliger Santino.

De gemeente kon gisteren niet in detail ingaan op het voorval. Een woordvoerster wees er in algemene zin op dat er veel gecontroleerd wordt in de binnenstad, en je groot risico loopt op een boete als je auto langer dan een kwartier op een niet toegestane plek staat. Verder benadrukt de gemeente erop dat een ontheffing aangevraagd had moeten worden.

De vrijwilligers van Roze Zaterdag gaan vandaag in overleg met de gemeente om de boete ongedaan te krijgen. „Want hoewel die handhavers ook maar hun werk deden, blijft het gewoon belachelijk”, reageert persvoorlichter van het Roze Zaterdag-team Ralf Benschop.