1094385
Binnenland

Leven met Oranje

Sporten met Oranje, rouwen, werken, strijden en vieren met Oranje. Kortom, ons leven met het koningshuis. In Beeld en Geluid in het Media Park is een tentoonstelling met deze vijf thema’s vol archiefmateriaal van en over ons Koninklijk Huis te zien.

Het koningshuis bestaat bijna 200 jaar en daarvan is ruim een eeuw vastgelegd in bewegend beeld. Alle geluid- en beeldopnamen die Beeld en Geluid rijk is, zijn opgediept uit het archief.

De oudste beelden zijn de uit 1898 stammende opnamen van de inhuldiging van koningin Wilhelmina in Amsterdam. Sindsdien is de meest besproken familie van Nederland ook de meest gefilmde. Aan de hand van een enorme hoeveelheid audiovisuele fragmenten worden de terugkerende patronen en rituelen getoond die horen bij de koninklijke taak.

 Op de wanden van de tentoonstellingsruimte worden films vertoond die ons het ene moment meenemen naar de inhuldiging van prinses Wilhelmina in 1898, om vervolgens tussen de krakersrellen in 1980 te staan of oog in oog met de pas vader geworden Willem-Alexander.

Adres: Sumatralaan 45,

Hilversum. Meer info: www.beeldengeluid.nl