Nieuws/Binnenland
1094514
Binnenland

Politie controleert extra rond TT van Assen

De politie houdt van donderdag tot en met zondag in het hele land extra alcohol- en verkeerscontroles met het oog op de TT in Assen. Zo zijn er al alcoholcontroles bij de veerboten in Hoek van Holland en IJmuiden. Dat meldde de politie woensdag. Zaterdag, op de dag van de motorraces, worden in Assen ongeveer 100.000 bezoekers verwacht.

Op alle toegangswegen naar het Noorden wordt extra gesurveilleerd. De controles gelden niet alleen voor de bezoekers van de races, maar ook voor bermtoeristen die langs de kant van de snelweg de duizenden voorbijkomende motoren willen zien. „We troffen op de vluchtstrook soms hele barbecuefeesten aan”, aldus de politie.

Ook zondag zijn er nog extra controles. Veel TT-gangers die op die dag naar huis gaan, bleken voorgaande jaren nog flink wat restalcohol in hun bloed te hebben.

Speciale aandacht dit jaar is er voor motorbezitters die in hotels overnachten. Vorig jaar werden in het TT-weekeinde zo'n 20 motoren bij hotels gestolen. De politie heeft de hotels in het Noorden gevraagd extra alert te zijn.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd