Nieuws/Binnenland
1095051
Binnenland

Betrapte Europarlementariërs mishandelen verslaggever

Als u nog enige sympathie kunt opbrengen voor onze Europese Unie, kijk dan vooral niet naar beelden van deze uitvreet-parlementariërs. Deze volksvertegenwoordigers gaan compleet door het lint wanneer een GeenStijl-verslaggever ze aanspreekt op hun declaratiegedrag.

Volgens Daniël van der Stoep, oud-PVV'er en tegenwoordig niet-fractiegebonden Europees Parlementslid, is het mogelijk om tot tien uur 's avonds een dagvergoeding op te strijken. De Tsjech Miloslav Ransdorf, die eerder in slaap viel tijdens een vergadering, reageert als door een hond gebeten wanneer verslaggever Tom Staal ziet dat hij meteen weer naar huis gaat na het tekenen van de presentielijst.

Ook de Italiaan Raffaele Baldassare strijkt 300 euro op zonder daar ook maar iets voor te doen. Zijn reactie is exemplarisch voor iemand die op heterdaad wordt betrapt; bekijk in bovenstaande video hoe de Italiaan compleet door het lint gaat.

Europarlementariërs declareren al jarenlang deze vergoeding zonder dat zij verplicht zijn ook maar één vergadering bij te wonen. Deze misstand heeft de belastingbetaler tonnen gekost.

Van der Stoep kwam zelf in opspraak toen bleek dat hij in Brussel een forse rekening indiende. Hij veroorzaakte een auto-ongeluk met vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed en declareerde de kosten van een ontwenningskuur bij het Europees Parlement. Het ging om een bedrag van 24.500 euro.

Lees hier meer over de vergoedingen van een EU-ambtenaar.