Nieuws/Binnenland

Complexe verzekeringen minder via internet verkocht

Meer dan driekwart van de mensen die een zorgverzekering afsluit, doet dit via internet. En bijna iedereen die zo'n verzekering afsluit, oriënteert zich eerst op internet. Bij meer complexe verzekeringen, zoals schade- en levensverzekeringen, gebeurt dat een stuk minder. Dat concludeert onderzoeksbureau GfK.

De helft van de mensen doet eerst onderzoek op internet, voordat ze een schadeverzekering afsluiten. Ruim 40 procent sluit zo'n verzekering ook via internet af. Hoe complexer de verzekering, hoe minder mensen zich op internet oriënteren op een verzekering en een dergelijke verzekering via internet afsluiten. Neem bijvoorbeeld een levensverzekering, waarbij 40 procent zich eerst via internet oriënteert. Slechts 30 procent van de ondervraagden sluit ook een levensverzekering via internet af.

Smartphone

Veruit de meeste mensen gebruiken hun laptop of desktop bij het oriënteren op en afsluiten van een verzekering. Slechts 15 procent gebruikt zijn smartphone bij oriëntatie, terwijl maar 4 procent een verzekering via zijn smartphone afsluit.